X 
Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 317
Criza energetică stiri: 945

În regiunea Odessa va fi construit un drum nou care va ocoli Moldova

9 noi. 2021,, 16:00   Societate
13734

Un nou drum va apărea în regiunea Odessa, care face legătura între localități ocolind teritoriul Republicii Moldova.

După cum a raportat Serviciul Autostrăzilor din regiunea Odessa, pe șantier au început deja lucrările preliminare.

Drumul de pe tronsonul Lesnoe-Elizavetovka al autostrăzii T-16-44, punctul de control Lesnoe - punctul de control Maloiaroslaveț Pervîi va fi construit ca parte a programului Construcții Mari a Președintelui Volodimir Zelenski.

„Drumul existent T-16-44 trece parțial prin teritoriul Republicii Moldova, traficul pe acest tronson este blocat, ceea ce creează incomodități mari pentru locuitorii satelor Lesnoe, Hannovka și Elizavetovka din raionul Bolgrad. Viitorul drum va trece într-o nouă direcție prin satul Hannovka și va face legătura între satele Lesnoe și Elizavetovka, ocolind Republica Moldova”, a menționat Serviciul Autostrăzilor din regiunea Odessa.

Noul drum cu lungimea de 15,4 km va fi din beton asfaltic. Vor fi amenajate stații de așteptare, locuri de aterizare, iluminat exterior, indicatoare rutiere. În direcția satelor Nikolaevka, Elizavetovka, Novoselovka și Lesnoe va fi construit un sens giratoriu.


După cum s-a raportat, în perioada 2021-2022, conform programului prezidențial Construcții mari, în Ucraina este planificată modernizarea a 600 km de drumuri de frontieră și deschiderea de noi puncte de control.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав