În R. Moldova vor fi puse în circulație numere de înmatriculare auto de tip nou

22 sep. 15:28   Societate
17974 0

În scurt timp, în Republica Moldova, urmează a fi puse în circulație noi plăci de înmatriculare pentru vehiculele electrice (fond de culoare albă și simboluri de culoare verde), transmiten Noi.md

Despre aceasta anunță Agenția Servicii Publice, care menționează că, este antrenată, de rînd cu alte instituţii ale statului, în promovarea vehiculelor electrice. Astfel, instituţia a susţinut şi a avizat pozitiv o serie de prevederi legislative cu privire la promovarea autovehiculelor electrice în Republica Moldova.

Potrivit sursei, automobilele cu motor electric și cele hibrid sînt tot mai populare în Republica Moldova. În ultimii 2 ani, numărul acestora a crescut considerabil. Potrivit datelor statistice din Registrul de stat al transporturilor, în anul 2023 au fost înmatriculate primar 25136 de automobile, dintre care 611 sînt cu motorul electric, iar 4471 - cu motor tip hibrid (compartiv cu anul 2018, cînd au fost înmatriculate primar doar 42 de auto electrice și 3497 auto hibrid).

Potrivit sursei, la importul autovehiculelor cu motorizări hibride statul a stabilit taxe cu reduceri: fără încărcare de la priză se aplică reducere de 25% faţă de cota de acciz pentru maşinile non-hibride din aceeaşi categorie, iar pentru vehiculele cu motorizări plug-in hibride cu încărcare de la priză se aplică reducere de 50% faţă de cota de acciz pentru maşinile non-hibride din aceeaşi categorie. Pentru vehiculele cu propulsie electrică se aplică reducere de 100% la cota de acciz, ea fiind 0 indiferent de vîrsta automobilului electric importat.

18
2
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?