X 

În R.Moldova va funcționa un sistem informațional automatizat de evidență a armelor

14 dec. 2021,, 15:46   Societate
2410 0

Procesul de evidență a posesorilor de arme va deveni mai riguros. Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de azi hotărîrea care prevede crearea unui Sistem informațional automatizat de evidență a armelor.

Prin intermediul platformei online, va fi posibilă depunerea cererilor privind obținerea actelor permisive, urmărirea procesului de supraveghere asupra circulației armelor și munițiilor cu destinație civilă, deținute în posesia persoanelor fizice și juridice.

Sistemul informațional va contribui la evidența strictă a armelor, căutarea internațională a armelor pierdute, sustrase sau implicate în comiterea unor infracțiuni, dar și la sporirea siguranței publice și la evitarea unor eventuale incidente și infracțiuni.

Totodată, documentul va facilita schimbul de informații și cooperarea de anchetă între entitățile responsabile de asigurarea respectării legii în domeniul circulației locale și internaționale a armelor de foc.

Concomitent, prin proiect se instituite procedura de vizualizare completă a procesului privind efectuarea operațiunilor cu arme și muniții pe tot segmentul la importul armelor în Republica Moldova de către armurierii licențiați în domeniu, transferul armelor în țară și în străinătate, revocarea și suspendarea permiselor de armă sau privarea de dreptul de deținere arme.


Prin urmare, implementarea proiectului va asigura evidența riguroasă a armelor și posesorilor acestora, a evenimentelor și operațiunilor cu acestea și va crește siguranța cetățenilor.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?