X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

În R. Moldova va fi permisă arderea roților vechi

22 iul. 2022,, 18:30   Societate
3589 0

În Republica Moldova va fi permisă arderea roților. Deputații au aprobat în lectură finală controversatul proiect de lege, care a fost criticat anterior atît de societatea civilă, cît și de Avocatul Poporului.

În cadrul ședinței Parlamentului de joi, 21 iulie, din cei 69 de deputați prezenți în timpul examinării subiectului în plen, 52 de parlamentari din PAS au votat pentru, precum și un deputat socialist, la fel a susținut inițiativa. Este vorba de Vlad Batrîncea, pe cînd ceilalți colegi ai săi, nu au votat, cu excepția lui Vladimir Voronin, care și-a dat votul „contra”.

Amintim că, la 9 decembrie 2021, deputații majorității parlamentare PAS au votat în prima lectură proiectul de lege ce prevede scoaterea interdicției de a incinera anvelopele uzate, inițiativă ce a stîrnit atunci furia și critica din partea opoziției și a societății civile.

La 14 februarie, Partidul Verde Ecologist a organizat un flashmob în fața Guvernului, prin care a cerut demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, și a secretarilor de stat pe motiv că au acordat aviz pozitiv la inițiativa legislativă care prevede incinerarea anvelopelor uzate.

Ulterior, Ministerul Mediului a venit cu o reacție prin care a informat că, „coincinerarea deșeurilor este de fapt procesul de transformare a deșeurilor solide în energie. Astfel, pe lîngă faptul că se reduce poluarea solului, apelor și aerului, eliminînd procesul de depozitare, prin coincinerare se consumă mai puține resurse naturale fosile precum: gaz, cărbune, păcură, ultimele două generînd emisii mai mari în urma procesului de ardere, decît de la coincinerarea anvelopelor, conform datelor științifice”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав