X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

În R. Moldova se lansează Serviciul guvernamental de livrare MDelivery

27 iul. 17:45   Societate
1366

Agenția de Guvernare Electronică lansează Serviciul guvernamental de livrare a documentelor MDelivery. Evenimentul oficial de lansare se va desfășura la data de 28 iulie, sub egida Viceprim-ministrului pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.

La eveniment va participa Prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, conducători ai instituțiilor publice, reprezentanți ai mediului academic, privat și asociativ, parteneri de dezvoltare și reprezentanți ai diaspora (prin teleconferință).

MDelivery (mdelivery.gov.md) este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Grupului Banca Mondială, pentru a asigura conexiunea celor trei subiecți: prestatorul serviciului public, în calitate de expeditor, beneficiarul serviciului public, în calitate de destinatar al livrării și furnizorul de servicii poștale (curier).

Crearea serviciului MDelivery a fost dictată de necesitatea dezvoltării unui mecanism guvernamental sigur de livrare fizică a documentelor eliberate de instituțiile de stat la adresa indicată de beneficiar, inclusiv peste hotarele Republicii Moldova, în scopul reducerii aglomerației la ghișee și evitarea formării rîndurilor la solicitarea și ridicarea rezultatelor serviciilor publice, dar și pentru a oferi cetățenilor din diaspora mai multe oportunități de interacțiune la distanță și căi de acces la serviciile prestate de autoritățile din Republica Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав