X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

În R. Moldova au fost înregistrate 16 cazuri de gripă

30 noi. 2022,, 13:18   Societate
1179 0

16 cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate pe parcursul săptămînii trecute în R. Moldova. Potrivit Agenției Națională pentru Sănătate Publică, din numărul total de infectări șapte au fost înregistrate la copii pînă la 14 ani.

Cele mai multe cazuri au fost raportate la Bălți - 5 cazuri, 3 - Chișinău, 3 - Fălești, 2 - Edineț, 2 - Sîngerei, 1- Drochia.

În total, în perioada 3 octombrie - 27 noiembrie au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă, 53.342 de cazuri de IACRS și 2.866 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, sau depistarea precoce, în sezonul gripal se recomandă respectarea măsurilor de profilaxie nespecifice, inclusiv: evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate etc.; folosirea măştilor de protecţie; respectarea distanței fizice; igiena personală; igiena și dezinfecția mîinilor; acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa, IACRS şi SARI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий