COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7955

În R. Moldova a fost lansată campania „Un nou început pentru oameni și natură!”

21 oct. 2020,, 07:40   Societate
3949 0

„Un nou început pentru oameni și natură!” este genericul campaniei, lansată în Săptămîna Verde Europeană 2020, de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, ABS Recycling, Asociația pentru valorificarea deșeurilor și EU4Environment în Moldova.

Organizatorii îndeamnă cetățenii să colecteze și să predea corect spre reciclare deșeurile menajere, transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru a crește gradul de informare și conștientizare a cetățenilor privind importanța colectării separate, în holul MADRM au fost plasate patru tomberoane destinate colectării separate și predării la reciclare a deșeurilor de hîrtie, plastic, sticlă, echipamente electrice și electronice, iar angajații au fost îndemnați să colecteze separat deșeurile din oficiu.

„Tomberoanele speciale vor fi utilizate pentru pre-colectarea separată a deșeurilor reciclabile din oficiu. Astfel, îndemnăm atît colegii, cît și toți cei care vor veni la minister să manifeste un nou început pentru oameni și natură! Acțiunea are scopul de a lansa și promova implementarea unui sistem eficient de management de mediu în cadrul autorităților publice centrale și de a promova principiile oficiilor verzi”, a explicat Maxim Popov, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Totodată, oficialul a propus ca această acțiune-exemplu să fie preluată și desfășurată în cadrul autorităților publice centrale și locale, edificiilor companiilor private, asociațiilor obștești ş.a. pentru a spori eficiența valorificării deșeurilor, a crește gradul de informare și conștientizare a funcționarilor și publicului larg în acest sens, precum și pentru promovarea economiei circulare și reducerii impactului asupra mediului.


Republica Moldova participă, în perioada 19-23 octombrie, la Săptămîna Verde Europeană 2020. Tematica din acest an a evenimentului este natura, biodiversitatea și Pactul Verde European, avînd scopul de a evidenția contribuția biodiversității la dezvoltarea economiei, sănătatea societății, precum și stimularea redresării durabile

Acțiunile de colectare separată și predare la reciclare a deșeurilor sînt desfăşurate conform prevederilor Legii privind deșeurile, Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027 , precum și a Pactului Verde European, ce include Planul de Acțiuni privind Economia Circulară, în scopul promovării aplicării pe larg a reciclării deșeurilor la scară națională.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X