COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

În perioada pandemiei, numărul muncitorilor migranți moldoveni în Rusia a scăzut

18 noi. 2021,, 11:45   Societate
1562 0

În perioada pandemiei de coronavirus, numărul lucrătorilor migranți moldoveni în Rusia a scăzut din cauza faptului că au început să plece la muncă în Uniunea Europeană.

Despre acest lucru a declarat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat postului de radio ”Эхо Москвы”, relatează Noi.md.

"Puțin mai mult de jumătate din cetățenii moldoveni care au plecat din țară la muncă s]nt în Uniunea Europeană, iar mai puțin de jumătate s]nt în Rusia. Dar în Rusia există o variație foarte mare între sezoane — o migrație sezonieră mare. Este posibil să fi fost mai mult în Uniunea Europeană vara și poate mai puțin iarna. Știm despre asta, dar nu avem date complete", a spus el.

Potrivit lui Nicu Popescu, în perioada dinainte de pandemie, numărul cetățenilor care au părăsit Republica Moldova pentru a lucra în Rusia și Uniunea Europeană era împărțit în mod egal - 50-50.

"Cred că au fost 600-700 de mii de cetățeni moldoveni. Ceea ce văd și ceea ce am văzut din statisticile consulatelor noastre,vedem că a existat un anumit flux al populației active din Rusia către piețele Uniunii Europene în contextul pandemiei", a spus el.

Versiunea completă a interviului poate fi găsită aici

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X