COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Orhei crește numărul de cazuri noi de coronavirus

În Orhei crește numărul de cazuri noi de coronavirus

În doar o săptămînă, numărul de infectări cu COVID-19 în Orhei a crescut, plasînd raionul de pe locul 13 pe locul 8 după numărul de contaminări în republică.

În luna iunie, s-a atestat o creștere de 3,5 ori a cazurilor de infectări - 288, față de luna mai, cînd au fost înregistrate 83 cazuri. Potrivit datelor oficiale, infecția are o răspîndirea largă și a cuprins tot raionul.

Situația este alarmantă și la capitolul copiilor contaminați cu coronavirus. În Orhei sînt înregistrate 20 de cazuri de infectare printre copii. Potrivit anchetei epidemiologice, la Orhei, predomină afectarea persoanelor cu vîrsta de peste 50 ani ce constituie 55% din totalul cazurilor. Concomitent, cazurile sînt diagnosticate printre persoane angajate în cîmpul muncii, precum și pensionari, lucrători ai sferei medicale.


Pe parcursul săptămînii trecute, cele mai multe cazuri de contaminare au fost înregistrate printre populația municipiul Orhei - 27, Peresecina-4, Mitoc, Butuceni, Bulăiești cîte 3 cazuri, Seliște, Pohrebeni, Trebujeni, Vatici, Ghetlova, Brăviceni cîte 2 cazuri și cîte un caz în alte 15 localități rurale.

În prezent, în spital sînt internate 73 % din persoanele infectate. Potrivit specialiștilor, este o povară destul de mare pentru sistemul medical din raion. Paralel, de către medicul de familie sînt supravegheați 389 de persoane contacte, iar alte 846 persoane revenite de peste hotare sînt la autoizolare la domiciliu.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a dispus, la 27 iunie 2020, limitarea activităților în zonele de agrement și parcuri de distracții.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load