X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

În orașul Taraclia va fi inaugurat un monument în memoria victimelor de la Cernobîl

22 dec. 2021,, 15:54   Societate
1761 0

În orașul Taraclia va fi înființat un monument în memoria participanților la lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Anterior, o decizie în acest scop a fost luată de Consiliul orășenesc Taraclia, la inițiativa Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”.

Monumentul va fi edificat în scopul comemorării locuitorilor or. Taraclia, implicați în acțiunile de lichidare a consecințelor catastrofei, precum și promovării patriotismului în rîndul tinerei generații. La lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl au participat 75 de persoane originare din raionul Taraclia, dintre care 24 au decedat, transmite Noi.md.

Schița monumentului va fi avizată de către Ministerul Culturii, prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor de For Public.

Cheltuielile necesare pentru proiectarea și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donații, sponsorizări și alte surse prevăzute de cadrul legal.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?