În numele regizorului Viorel Mardare ar putea fi creată o fundaţie

În numele regizorului Viorel Mardare ar putea fi creată o fundaţie

Unul din prietenii regizorului Viorel Mardare, cel care s-a stins din viață la 9 martie curent, propune crearea Fundației Viorel Mardare care va avea scopul de a sprijini tinerele talente din Moldova.


Printr-o postare pe facebook, Victor Lutenco, autorul ideii, îndeamnă prietenii și admiratorii cineastului să se gîndească la ideea de a continua sprijinirea paginii de donații deschise pentru Viorel, doar că deja cu scopul de a susține tinerii.


„Fundația Viorel Mardare”? Cine era el, cum era el, ce vroia el nu-mi permite să fiu doar trist. Ce-ar fi dacă în semn de admirație și respect pentru ce a fost și a crezut el nu ne-am opri aici? Ce ar fi dacă în loc să închidem această pagină de donație am contribui fiecare de 3-5 ori mai mult? Ce ar fi dacă am strînge 1.000.000 dolari ca să pornim o fundație care ar ajuta sutele de fete și băieți tineri, timizi, dar talentați, așa cum a fost el, să-și descopere talentul, să-l crească și să-l aducă în lume exact așa cum a crescut și a înflorit el? Eu unul aș fi gata să o fac. Și să mai adaug un 5 ore pe săptămînă de lucru voluntar pentru a pune această organizație pe roate, a defini liniile de acțiune și a începe să facem lumea, adică oamenii din jur, mai frumoși, așa cum și-ar fi dorit el”, a scris Lutenco pe pagina sa de facebook.


Viorel Mardare a încetat din viață sîmbăta trecută, după ce a fost răpus de o formă rară de cancer. A luptat pentru viață timp de șapte luni, chiar dacă medicii îi dădeau doar cîteva săptămîni.


Cazul său a reușit să mobilizeze peste 5 mii de oameni, care în toată această perioadă au donat aproape 175 de mii de euro, fiind un caz în premieră pentru țara noastră.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load