Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

În nordul R. Moldova se intensifică ninsorile: Mesajul poliției pentru șoferi

5 apr. 21:12   Societate
2053 0

Pe teritoriul Republicii Moldova cad precipitații, iar în zona de nord a Republicii Moldova se intensifică ninsorile.

În acest context, Poliția cere participanților la trafic să nu pornească la drum dacă mijloacele de transport nu sînt dotate corespunzător, notează tv8.md.

„Pentru a evita tragediile pe trasee, polițiștii vor stopa și vor interzice deplasarea unităților de transport care circulă cu anvelope de vară, în special transportul de mare tonaj”, anunță Poliția.

În acest sens, oamenii legii solicită șoferilor să se conformeze cerințelor și atenționează că în cazul unui carosabil umed și vizibilitate redusă orice manevră poate fi periculoasă.

Totodată, Poliția apelează repetat la responsabilitatea șoferilor și pietonilor în trafic.


Astfel, cetățenii sunt rugați să evite frînarea sau accelerarea bruscă; să conducă cu viteză adaptată la condiţiile meteo și de trafic; să păstreze distanța de deplasare între vehicule; să nu utilizeze telefonul în timp ce conduce; să nu uite că cea mai periculoasă manevră în condițiile unui carosabil umed este depăşirea; în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanţă mult mai mare; pietonii să se asigure înainte să traverseze strada că a fost observat de către șoferi.

Poliția reiterează și despre pericolul conducerii în stare de ebrietate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?