COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Nefteyugansk a avut loc festivalul interregional moldovenesc „Prietenia popoarelor” (FOTO, VIDEO)

În Nefteyugansk a avut loc festivalul interregional moldovenesc „Prietenia popoarelor” (FOTO, VIDEO)

La Nefteyugansk a avut loc primul festival interregional moldovenesc „Prietenia popoarelor”, în cadrul căruia orașul a fost vizitat de artiști și reprezentanți oficiali din Moldova și Rusia, transmite Noi.md.

Potrivit autorităților locale, ideea organizării unui astfel de eveniment a apărut anul trecut, cînd la Nefteyugansk a venit primul secretar al Ambasadei Moldovei, Andrei Costin.

După ce anul 2019 a fost declarat Anul Moldovei în Rusia, la reuniunea Consiliului de coordonare a relațiilor interetnice și interreligioase, membrii comunității locale și-au anunțat intenția de a organiza un mare festival național la Nefteyugansk. Și în weekend-ul trecut, Piața Jubileului din Nefteyugansk s-a transformat într-un colț al culturii moldovenești: la festivalul „Prietenia popoarelor” au venit reprezentanți ai diasporei moldovenești din 24 de orașe ale Rusiei, artiști și politicieni din Moldova.

Timp de două zile, în piață au avut loc concerte, concursuri, master class-uri, precum și o degustare a bucatelor naționale. Vizitatorii au putut, de asemenea, să asiste la o nuntă moldovenească teatralizată, cu respectarea tuturor tradițiilor și ritualurile, precum și la o horă distractivă.


În plus, Nefteyugansk a fost vizitat și de delegația oficială a Republicii Moldova - reprezentanții ambasadei și parlamentarii au discutat cu șeful orașului, cu membrii comunității locale și cu deputații probleme de cooperare și de interacțiune culturală. În special, s-a propus organizarea regulată în Nefteyugansk a festivalului „Prietenia popoarelor”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load