X 
Cazul Șor stiri: 594

În Moldova va fi introdus plafonul maxim al pensiei

19 aug. 2019,, 16:40   Societate
11086 4

În Moldova se prevede plafonarea pensiilor, astfel încît pensia maximă să fie reglementată de lege.

Despre aceasta a declarat parlamentarul din partea Partidului Socialiștilor Vladimir Odnostalco, menționînd că PSRM a vorbit despre mai multe nedreptăți existente în sistemul de pensii din Republica Moldova.

„Atunci cînd pensia minimă este cu puțin peste 1000 de lei, iar cea maximă este mai mare de 224000 de lei, acest lucru nu este normal! În această privință, intenționăm să întreprindem de urgență o serie de acțiuni”, a scris Vladimir Odnostalco.

Potrivit acestuia, în primul rînd, este necesar să fie elaborat plafonul maxim al pensiei, adică pensia maximă va fi reglementată de lege. În acest sens, este prevăzută reglementarea plăților maxime către Fondul de asigurări sociale.

În plus, este planificat să se stabilească criterii de indexare pentru pensii mari.


„De exemplu, acum valoarea indexării este aceeași pentru toată lumea, atît pentru o pensie de 1.400, cît și pentru o pensie de 20.000 de lei. Nu este bine. Indexarea pentru unii nu poate fi egală cu o pensie întreagă pentru alții”, a declarat deputatul PSRM.

El a subliniat că pentru a implementa măsurile de mai sus, în această săptămînă va fi instituit de urgență un grup de lucru din partea tuturor participanților la proces, în primul rînd din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Preşedinţiei, Fondului Național de Asigurări Sociale, sindicatelor și altor părți interesate.

Deputatul-socialist i-a îndemnat pe toţi cei care au sugestii în această problemă să-i scrie personal sau să sune la biroul PSRM 022 855 853.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?