Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

În Moldova va fi creat un sistem automatizat de evidență a contravențiilor

22 iul. 2022,, 11:00   Societate
1651 0

Cabinetul de miniștri a aprobat Conceptul Sistemului informațional automatizat de evidență a contravențiilor, a cauzelor contravenționale și a persoanelor care au săvîrșit contravenții.

Totodată, a fost aprobat și Regulamentul cu privire la evidența unică a contravențiilor, a cauzelor contravenționale și a persoanelor care au săvîrșit contravenții.

Proiectul are drept scop asigurarea evidenței tuturor contravențiilor și persoanelor care le-au săvîrșit, măsurile luate pe fiecare cauză în parte, precum și acțiunile ulterioare întreprinse. În acest sens, se instituie un sistem unitar și interoperabil, care va permite autorităților și organelor cu atribuții specifice procesului contravențional să dispună de posibilitatea procesării informațiilor în timp real, astfel încît fiecare să își execute în mod corect și oportun atribuțiile legale în domeniul constatării și examinării contravențiilor.

Prin urmare, documentul vine să asigure funcționarea unui sistem informațional național, care să acorde accesul autorităților și organelor cu statut de agent constatator al contravențiilor la Sistem, să îmbunătățească activitatea acestora, precum și să contribuie la sporirea nivelului de siguranță a cetățeanului.

De asemenea, proiectul oferă oportunitatea generării datelor statistice privind situația contravențională în Republica Moldova, precum și posibilitatea accesării de către cetățeni a serviciului de eliberare a cazierului contravențional, pe toate tipurile de contravenții înregistrate pe teritoriul țării.


Acest sistem va fi instituit pe baza platformelor de evidență a contravențiilor deja existente și funcționale, deținute de către Ministerul Afacerilor Interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?