Criza energetică stiri: 778
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

În Moldova va apărea o cursă nouă

17 ian. 13:30   Societate
1901

Compania aeriană low-cost Wizz Air, din martie, va opera zboruri de două ori pe săptămînă între Budapesta și Chișinău, a anunțat, vineri 14 ianuarie, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului de la Budapesta, Péter Szijjártó.

Turismul și transportul au fost printre cele mai mari victime ale pandemiei de coronavirus, iar creșterea zborurilor către vecinii estici ai Uniunii Europene este un pas important în relansarea zborurilor”, a spus Péter Szijjártó, transmite Noi.md cu referire la bani.md.

Potrivit lui, Ungaria și Moldova își acceptă reciproc certificatele de vaccinare, astfel încît cetățenii din Ungaria vaccinați sînt liberi să intre în Republica Moldova.

Wizz Air era cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi Est, opera cu o flotă de aeronave 67 Airbus A320 şi 26 Airbus A321 de la 27 baze, pe 525 de rute care asigură legătura între 135 de destinații din 44 de țări transportînd 29,6 milioane pasageri. Compania a fost înființată în anul 2003 și a început transportul pasagerilor la 19 mai 2004.

Operează o flotă de 119 aeronave ultramoderne. Flota tînără și modernă a jucat un rol esențial în ceea ce i-a numit printre primii zece transportatori cu cel mai sigur cost din 2019. Motoarele de generație nouă ale aeronavei Airbus A321neo oferă avantaje semnificative asupra mediului, ceea ce îi face compania aeriană cu cea mai mică amprentă ecologică per pasager.


Compania a intrat pe piața din Republica Moldova în 2014 operînd zboruri de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав