COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

În Moldova urmează o iarnă foarte grea. Opinie

20 sep. 16:00   Societate
12351 14

În Moldova va fi o iarnă foarte grea pe fondul creșterii constante a prețurilor, inclusiv la benzină și gaze naturale, și oamenilor le va fi din ce în ce mai greu să trăiască și să supraviețuiască din punct de vedere social.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalului NTV-Moldova.

"În termeni sociali, aceasta este o tragedie, ne așteptă o iarnă foarte grea. În termeni sociali, oamenilor le va fi din ce în ce mai greu să trăiască, deoarece creșterea prețurilor tocmai a început, la motorină, la benzină. De asemenea, Moldova se așteaptă o creștere a prețurilor la gaze. În plan social, oamenii se vor confrunta cu o perioadă foarte grea", a spus Vlad Batrîncea.

El a menționat că, încă înainte de alegeri, socialiștii au avertizat despre consecințele care vor veni dacă la guvernare vor ajunge cei de dreapta, despre creșterea prețurilor și a tarifelor, dar oamenii au crezut în promisiunile Maiei Sandu și ale Partidului Acțiune și Solidaritate care o susține, inclusiv privind majorarea salariilor și pensiilor.

"Iar astăzi se dovedește că pensiile nu vor fi majorate pentru toate persoanele, așa cum a promis, astăzi se dovedește că chiar și unele creșteri simbolice ale pensiilor și salariilor nu vor bloca creșterea inflației. Numai noi știm cum un an întreg am păstrat prețurile la benzină. Dodon personal, și întreaga noastră echipă. Noi ne aflam practic într-o luptă zilnică permanentă cu ANRE, cu Autoritatea de reglementare, pentru a preveni creșterea prețurilor. Astăzi au venit la putere acei oameni care au vorbit foarte frumos, au promis și brusc s-a dovedit că ei nici măcar nu intenționează să influențeze prețurile. În mintea lor există așa o idee că statul nu trebuie să influențeze prețurile. Iar noi ne-am asumat această responsabilitate, într-un an pandemic, în criză. Astăzi, prețurile cresc și vor continua să crească. Oamenii se confruntă cu o perioadă dificilă, le va fi greu să supraviețuiască", a declarat vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X