COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6881

În Moldova se propune vînzarea testelor rapide în farmacii

26 sep. 10:45   Societate
1816 5

Propunerea a venit din partea Ministerului Sănătății al Republicii Moldova. Scopul principal este de a simplifica procedura și de a face serviciul mai ieftin.

Cetățenii vor putea cumpăra teste din orice farmacie, dar analiza va trebui totuși dată la policlinică. Rezultatul va putea fi obținut numai în instituția medicală, transmite Noi.md.

"După cumpărarea testului la farmacie, persoana va merge la policlinică, acolo îl va efectua și va obține rezultatul. În acest mod noi vom reduce costul final al analizei, precum și povara asupra pacienților", a declarat Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhnii.

Ministerul a menționat că rezultatele testelor pot fi prezentate și folosite în scopuri speciale, de exemplu, pentru intrarea în restaurante și teatre, unde trebuie prezentate conform noilor reguli anti-covid

"Nu vorbim despre testarea atunci cînd o persoană este bolnavă, ci atunci cînd, de exemplu, trebuie să faceți un test pentru a pleca în străinătate sau pentru a merge la concerte, cinematografe", a spus oficialul.


Reamintim că prețul unui test rapid în laboratoarele private pentru antigen ajunge la 400 de lei, iar un test PCR de la 550 la 800 de lei. În instituțiile publice, puteți face teste gratuit numai dacă aveți simptome de coronavirus.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽