COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova se prognozează un boom al grădinăritului

În special, unele întreprinderi, furnizoare de resurse pentru agricultură, au remarcat în luna martie o creștere a cererii pentru semințele celor mai răspîndite culturi de legume din segmentul "econom" în ambalaje mici.

Cu toate acestea, cererea nu a fost satisfăcută pe deplin, deoarece luna trecută magazinele agricole rurale nu au funcționat mult de o săptămînă din cauza măsurilor insituite de starea de urgență în condițiile răspîndirii coronavirusului.

După cum informează portalul EastFruit, cumpărătorii sînt gospodării obișnuite și ferme mici care vor să crească producția de usturoi, ceapă, morcovi, cartofi, precum și ardei dulce și picant nu atît pentru vînzare, cît pentru propriul consum. Potrivit experților, se pare că pe fundalul restricțiilor de carantină și a creșterii prețurilor la legume, care se observă deja nu primul an, în Moldova renaște o veche tradiție de conservare a legumelor, pomușoarelor și fructelor.

Cu toate acestea, potrivit agricultorilor, multe întreprinderi agricole de legume nu au putut sau nu au reușit să-și mărească semnificativ suprafața de teren pentru legume. Acest lucru s-a datorat în parte restricțiilor impuse cerințelor de rotație a culturilor, precum și resurselor limitate de apă pentru irigare. În plus, nu toate gospodăriile agricole au avut resurse financiare suplimentare pentru a completa rapid rezervele de material săditor, îngrășăminte și resurse energetice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load