Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

În Moldova se desfășoară Zilele Culturii Azere

7 dec. 2023,, 17:00   Societate
2630 0

În cadrul Zilelor Culturii Azere în Moldova au avut loc mai multe evenimente. Un eveniment important a avut loc la Ambasada Azerbaidjanului - a fost inaugurat un basorelief în memoria marelui artist, poet și cîntăreț Muslim Magomayev, relatează Noi.md.

Gudsi Dursun oglu Osmanov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Azerbaidjanului în Republica Moldova, a oferit detalii despre eveniment:

"Se numește Piața Victoriei. Este ca un muzeu în aer liber. Locuitorii orașului Chișinău vin, se uită la ea, află mai multe despre Azerbaidjan. Și tocmai am dezvelit împreună cu dumneavoastră un basorelief al unui mare cîntăreț, pe care moldovenii îl cunosc foarte bine - Muslim Magomayev. Sînt sigur că oamenii vor veni aici, vor depune flori, vor asculta muzica lui. Muslim Magomayev a fost un mare cîntăreț, un mare poet, o persoană unică. A fost foarte iubit și continuă să fie iubit".

Evenimentele culturale nu s-au încheiat aici. La Teatrul de Operă a avut loc un concert festiv cu muzică tradițională azeră interpretată de un trio mugham.


"Cultura Azerbaidjanului este foarte rafinată, a împărtășit cu Noi.md impresiile sale de la concert ministrul azer al Agriculturii, Mejnun Gadir oglu Mammadov.

...Fie că este vorba de cîntece, de romane, de scriitori, și aș spune că cultura este principalul instrument care ajută popoarele din Moldova și Azerbaidjan să se apropie, să se cunoască mai bine. Este foarte bine atunci cînd națiunile comunică între ele. Uneori există momente în care o persoană nu cunoaște limba, dar limba culturii este limba pe care o înțelege toată lumea".

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?