Cazul Șor stiri: 594

În Moldova s-au desfășurat primele „Jocuri Curate” ©

18 iul. 13:58 (reactualizat 19 iul. 00:18)   Societate
4411 0

Fundația EcoDava, în parteneriat cu Asociația Obștească „Jocurile Curate” din Sankt-Petersburg, au desfășurat un eveniment de instruire și simulare a primelor jocuri de acest fel în Moldova. Evenimentul a avut loc la Chișinău în perioada 15-16 Iulie.

La evenimentul inedit pentru țara noastră, au fost prezenți 20 de tineri. Aceștia au fost instruiți pentru a desfășura un joc deplin și pentru a organiza echipele participante.

Tinerii, cărora le pasă de natură și de mediul înconjurător, au venit din Chișinău, Bălți, Comrat, Edineț, Tiraspol și Dnestrovsk, unde, la fel, urmează să desfășoare astfel de jocuri.

„Jocurile Curate” prezintă în sine un joc de echipe, care presupune colectarea și sortarea gunoiului într-un timp limitat. Acest tip de joc cîștigă tot mai multă popularitate în rîndul voluntarilor de mediu.

Atsfel, în Republica Moldova, acțiunile ecologice vor căpăta un caracter competitiv și interactiv.

EcoDava este o fundație de mediu din Republica Moldova, care desfășoară proiecte ecologice, inclusiv educaționale pentru tineri, avînd drept scop păstrarea mediului ambiant din țara noastră.

1
0
0
0
1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?