COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6873

În Moldova este elaborată o nouă lege cu privire la funcționarea limbilor

24 mai. 09:40   Societate
3720 19

În Moldova trebuie adoptată o lege nouă, mai modernă, cu privire la funcționarea limbilor. În prezent lucrările asupra acestui document sînt în curs de desfășurare.

Despre acest lucru a declarat președintele Agenției pentru Relații Interetnice al Republicii Moldova, Elena Beleakova, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” pe canalului NTV Moldova, informează Noi.md

Ea a reamintit că Curtea Constituțională a declarat anterior că Legea privind funcționarea limbilor, adoptată în 1989, este depășită.

"Situația de atunci s-a schimbat, iar în versiunea în care a fost, această lege nu mai funcționează în multe domenii. De aceea este nevoie de un nou document bun. Iar faptul că un nou document a fost propus în Parlament la sfîrșitul anului trecut, cred că a fost un pas bun. Dar noua Lege privind funcționarea limbilor adoptată de Parlament la sfîrșitul anului 2020 a fost anulată de Curtea Constituțională. Acum continuăm să lucrăm asupra unui nou document. Acesta va fi un document foarte voluminos și trebuie să lucrăm foarte mult la el, astfel încît să funcționeze pentru întreaga societate, astfel încît acest document să nu provoace tensiuni suplimentare. Societatea civilă și comunitatea științifică ar trebui să desfășoare o discuție amplă a acestei legi, deoarece ea ar trebui să fie eficientă și funcțională. Primul document a funcționat o perioadă destul de lungă și și-a îndeplinit sarcina, dar acum noi avem cu adevărat nevoie de un nou document în acest domeniu", a spus Elena Beleakova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽