COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova, dintr-o mare iubire (VIDEO)

În Moldova, dintr-o mare iubire (VIDEO)

Povestea unei talentate cîntărețe care a venit în Moldova dintr-o mare dragoste.

Cunoscuta și talentata cîntăreață, solista teatrului Național de Operă și Balet Svetlana Paikova-Burghiu, carea a evoluat mulți ani pe scena din Chișinău și a interpretat cele mai impertante arii în multe opere vestite, a mărturisit că a venit cîndva în Moldova dintr-o mare dragoste și, în ciuda ofertei de a lucra la teatrul Bolșoi, ea a ales Chișinăul.

Într-un interviu acordat portalului Noi.md, Svetlana Paikova-Burghiu a spus că a făcut această alegere datorită soțului său, renumitul regizor Iacob Burghiu, pe care l-a întîlnit la Moscova și care era atunci un regizor începător, student la VGIK.


”În primul rind, Iacob nu ar fi rămas la Moscova, deşi a fost invitat, după absolvire, la studioul Gorkii.

În al doilea rînd, eu am venit în Moldova la insistenţa lui Iacob. Peste 4 ani am fost iarăşi invitată la Teatrul Bolşoi, unde am cîntat în mai multe spectacole: "Евгений Онегин", "Риголетто", "А зори здесь тихие". Apoi mi s-a propus să particip la un concurs, la Moscova, cu un stagiu ulterior la Milano, în "La Scala”. Selecţia a avut loc în sala Beerthoven a teatrului Bolşoi. Am fost aleasă.

Îmi amintesc cu căldură de colectivul Teatrului Bolşoi, cu care am avut onoarea să muncesc. Era un colectiv bunicel, cu excepţia lui Mazuroc, un „banderovist” cu pălărie. Îmi amintesc de Atlantov cu notele lui medii şi superioare, de Pizvco care avea note superioare bune, de Milaşkina şi alţii”, a menționat Svetlana Paikova-Burghiu.

Referindu-se la modul în care a fost întîmpinată de colegii moldoveni Maria Bieșu și Mihail Munteanu, renumita interpretă a recunoscut că Maria Luchianovna Bieșu, cu vocea ei genială, o privea cu gelozie.

”Ea nu vedea pe nimeni, în afară de sine. Mihai Munteanu era veşnicul nostru secretar al organizaţiei de partid. O voce bună. El mereu concura cu Bieşu”, a povestit solista Teatrului Național de Operă și Balet.


Svetlana Paikova-Burghiu a menționat după stagiunea de doi ani în La Scala, a susţinut din proprie iniţiativă mai multe concerte de totalizare la Sala cu Orgă.

”Împreună cu concertmaistrul Tamara Nicolaevna Mahaeva am mers la Moscova, unde am susţinut un concert de totalizare după primul an de stagiu la Milano. Cei de la Moscova au apreciat înalt evoluarea noastră.

Desigur, am avut şi spectacolele mele, însă acestea au fost foarte dificile pentru mine pe scena teatrului din Moldova. Mult timp am luptat pentru "Carmen". Toţi tenorii refuzau să cînte cu mine. Numai tenorul Valentin Cocinov a acceptat să cînte cu mine premiera "Carmen". Nu ştiu de ce refuzau, le era frică, poate? Dar în acea perioadă am fost mereu susținută de soţul meu, Iacob Burghiu”, a subliniat talentata înterpretă.

Ea a menționat că își amintește cu căldură de Tamara Grigorievna Alioşina. ”Ea a fost o femeie deşteaptă, ea înţelegea talentul meu natural şi simţea că eu am în spate şcoala ГИТИС. Asta chiar dacă noi două interpretam aceleaşi partituri”, a spus Svetlana Paikova-Burghiu.

”Trebuia să fiu mai insistentă în relaţiile cu Iacob Burghiu, pentru ca să rămîn la Moscova. Eu înţelegeam că el trebuie să filmeze şi să scrie în Patrie. Dar nu trebuia să plec din Moscova.

Dar am un sentiment de mare recunoştinţă faţă de Moldova pentru acest soţ şi tată!”, a subliniat vestita cîntăreață.

Interviul complet cu ea îl puteți găsi accesînd link-ul

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load