COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova deja se vînd foi de odihnă începînd cu 1 iulie

În Moldova deja se vînd foi de odihnă începînd cu 1 iulie

Agențiile de turism din Moldova au început să vîndă foi de odihnă începînd cu 1 iulie, dar nu oferă nicio garanție că tururile de vară vor avea loc.

Despre aceasta a scris Newsmaker.md menționînd că situația rămîne neclară, deoarece multe state deja își deschid frontiere, dar deocamdată nu se cunoaște dacă Moldova se va regăsi printre țările ai căror cetățeni vor putea intra, de exemplu, în Turcia, Grecia sau România.

Se știe că multe țări continuă să slăbească măsurile de carantină, iar unele au anunțat deja deschiderea hotarelor și începutul sezonului turistic. Adevărul e că în listele țărilor ai căror cetățeni sînt așteptați la odihnă, Moldova nu se regăsește.


De exemplu, Grecia a anunțat deschiderea hotarelor din 15 iunie pentru cetățenii din 29 de țări, printre care și România, dar Moldova nu există. Se presupune că această listă va fi extinsă de la 1 iulie. În opinia agențiilor de turism din Moldova, în lista extinsă va face parte și Moldova.

Începînd cu data de 20 mai, Turcia a deschis granițele pentru cetățenii mai multor zeci de țări. Dar, după cum au comunicat pentru NM Ambasada Republicii Moldova în Turcia, pentru cetățenii moldoveni, frontiera turcă ar putea fi deschisă de la 1 iulie.

Muntenegru a deschis hotarele pentru cetățenii din 130 de țări. Moldova nu se regăsește printre ele. Ucraina vecină, în pofida reluării treptate a activității punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene, nu permite trecerea străinilor.

În pofida situației neclare, operatorii de turism și agențiile de turism din Moldova au început deja să vîndă foi de odihnă de la 1 iulie. În același timp, jucătorii de pe piață cu care a discutat NM spun că nu există încă nicio garanție că aceste excursii vor avea loc.

Pentru odihna în Turcia cu zbor de la Chișinău, prețurile pentru luna iulie încep de la 580 de euro pe săptămînă pentru două persoane într-un hotel de patru stele și de la 790 de euro într-un hotel de cinci stele. În Bulgaria, vacanța cu deplasarea cu autobuzul costă de la 420-450 de euro pentru două persoane, iar în Grecia cu un zbor cu avionul și două mese pe zi - de la 880 de euro pentru două persoane.

Puteți planifica călătorii și individual, dar este greu.

Acum este destul de problematic să planificați singuri o călătorie în străinătate pentru această vară. Cursele aeriene regulate sînt închise pînă la 30 iunie și nu se știe dacă vor fi reluate din iulie. De asemenea, nu există claritate în ceea ce privește deschiderea hotarelor altor țări pentru cetățenii Moldovei.
Țările vecine, Ucraina și România, unde mulți turiști moldoveni plecau în vacanță, deocamdată sînt închise pentru vizită și nu este clar cînd își vor deschide granițele

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load