COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2823
Puterea stiri: 6282
Coronavirus stiri: 7247

În Moldova crește interesul pentru formele extreme de recreere

21 iun. 17:00   Societate
1809 0

În Moldova iau amploare sporturile extreme. Acest fapt a fost remarcat de unul dintre cititorii Noi.md, subliniind că oamenii își petrec timpul liber în moduri diferite: unii preferă odihna activă, alții - relaxantă, dar tot mai mulți locuitori ai Chișinăului adoptă o formă extremă de recreere.

În special, tinerii de astăzi se străduiesc să obțină emoții vii, adrenalină și, din fericire pentru ei, în ultimii ani în industria de divertisment au apărut o mulțime de opțiuni, cum ar fi săriturile cu parașuta, săriturile pe frînghie (rope jumping), zborul cu parapanta, Moto Gymkhana, diverse tipuri de karting, quest camere, paintballul, zborurile cu avionul, plimbările cu motocicleta, windsurfingul, alpinismul, cursele extreme.

Toate aceste tipuri de recreere sînt periculoase, dar, în același timp, cei care au participat la ele susțin că au avut emoții de nedescris. Majoritatea celor care aleg astfel de forme de recreere susțin că au avut parte nu doar de o porție de adrenalină, ci și de diverse traume.

Andrei deja de mult timp practică săriturile cu parașuta, iar ultima dată saltul nu a avut prea mult succes. La aterizare și-a rupt piciorul, dar, potrivit jumperului, este doar un accident. „Piciorul se va vindeca și acest lucru nu mă va împiedica să sar mai departe, pentru că, practicînd această formă de recreere, îmi dau seama că uneori există riscuri și sînt întotdeauna pregătit pentru asta”, a spus el.


Cei care preferă adrenalina în combinație cu viteza aleg să meargă cu motocicleta. Pentru aceasta a fost creat un proiect care permite vitezomanilor să își îndeplinească dorințele, însă, pe scaunul pasagerului.

Șoferul uneia dintre motociclete și-a explicat emoțiile în felul următor: „Călătoria cu bike te face să te simți ca o pasăre. De parcă ai zbura! Majoritatea clienților noștri sînt fete, ele sînt mai curajoase și le place mult adrenalina. Întotdeauna avertizăm clienții despre existența riscului unui accident. Sîntem șoferi profesioniști, pot apărea diverse situații pe drum, dar acest lucru oprește doar o singură persoană dintr-o sută”.

„Anii trec, gusturile se schimbă. Acum poți găsi numeroase divertismente pentru fiecare gust, cele mai populare fiind activitățile care îți taie respirația”, - a declarat cititorul Noi.md.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽