COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova crește cererea pentru locuințele cu reparație

În Moldova a crescut cererea pentru locuințe cu reparație, iar cetățenii preferă să cumpere astfel de apartamente la cheie, ceea ce nu era cu 3-4 ani în urmă.

Despre asta pentru Noi.md a declarat expertul imobiliar independent Olga Vorobieva, menționînd că în prezent cumpărătorii de locuințe cer să le fie propuse în primul rînd variante cu reparație inclusă.

Deoarece azi este mai greu să găsești meșteri buni, iar materialele de construcție s-au scumpit mult, oamenii cumpără cu plăcere apartamente reparate, spre deosebire de situația de acum 3-4 ani. Chiar și apartamentul cu o reparație minimă se întreabă mai bine ca cel ”ucis”, a menționat O.Vorobiova.

Potrivit ei, apartamentele cu 3-4 odăi se cumpără mai bine în blocurile noi. Pe piața secundară locuințe cumpără doar persoanele originare din Chișinău. Ele nu cred în trăinicia blocurilor noi, consideră că dezvoltatorii economisesc din contul betonului, adesea se văd nevoiți să schimbe termopanele instalate de compania de construcții, pentru a-și asigura o izolare fonică mai bună. Iată de ce oamenii în etate nici nu se orientează spre această piață imobiliară.

După cum a menționat Olga Vorobieva, în blocuri noi preferă să cumpere apartamente locuitorii de la periferii, care au adunat banii muncind peste hotare și doresc să-i investească în imobile.


Potrivit ei, acum pe această piață cumpără apartamente cei care au trecut prin cutremurele din 1977 și 1986

”Da, în blocurile noi metrajul este mai mare, pentru că se includ și coridoarele. Dar noi nu locuim în coridoare! Există proiecte splendide, dar există și nereușite. Foarte bine se întreabă apartamentele cu una și două odăi în casele noi. Asta deoarece mulți le cumpără ca locuință temporară, pe care o vor vinde după ce își vor ridica o casă”, a subliniat ea.

În același timp, după cum a menționat interlocutoarea Noi.md, a scăzut drastic cererea pentru apartamentele din casele cu cinci etaje, ridicate din panouri. În schimb, se cumpără bine locuințele în clădirile de piatră, cu cinci etaje, construite pe timpurile URSS. Acestea-s considerate locuințe veșnice.

Dacă examinăm ratingul preferințelor pe raioane, din spusele O. Vorobiova reiese, că agențiile imobiliare menționează cererea cea mai mare în sectoarele Centru, Rîșcani și Botanica. Urmează Buiucanii, Poșta Veche, Ciocana și Sculeni.

”Uimitor, dar raionul Sculeni se află la coada ratingului, deși acolo apartamentele se bucură de o cerere mare. Locuințele acolo se cumpără rapid. Probabil, pentru că în acel raion există mai puține oferte de apartamente. Acolo este și un iaz în apropiere, și un parc, și aerul este relativ curat, și principalul – este aproape de centru (două stații cu transportul public). Nu există un alt raion, care să aibă drum direct spre centrul orașului”, a menționat O. Vorobiova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load