Criza energetică stiri: 796
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

În Moldova au fost premiați cîștigătorii unui festival de muzică

6 mai. 16:15   Societate
1422

La Casa Rusă din Chișinău a avut loc premierea muzicienilor-interpreți, laureați ai celui de-al IX-lea festival republican "Zilele muzicii rusești-2022", relatează Noi.md.

Peste 220 de tineri interpreți talentați (muzicieni și vocaliști) din Chișinău, Ocnița, Tiraspol, Bender, Copanca, Găgăuzia, Fălești, Vulcănești au participat la acest festival creativ anual, care se desfășoară sub egida Centrului de Cultură Rusă din Moldova (CRC), redacției ziarului "Cuvîntul rusesc" (Русское слово) și cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău, Ambasadei Federației Ruse în Moldova, Agenției Relații Interetnice, Casei-Muzeu ”A.S.Pușkin”.

Anticipînd ceremonia oficială de premiere, curatorul proiectelor educaționale ale Casei Ruse din Chișinău, Victor Costețki, a remarcat importanța organizării unor astfel de evenimente pentru copii și tineri, care ajută tinerele talente să se afirme, le oferă o platformă pentru a face primii pași pe drumul lor spre artă.

La rîndul lor, copreședinții CRC, poeții Dmitrii Nikolaev și Alla Korkina, au felicitat participanții la festival pentru noile realizări în drumul lor spre stăpînirea clasicii muzicale mondiale.

Iar cîștigătorii nominalizărilor festivalului au fost muzicieni de la Liceul Republican de muzică C. Porumbescu”, Liceul Republican de muzică S. Rahmaninov, Liceul ”G. Meniuc”, Liceul Teoretic ”B. P. Hajdeu”, Școala de rte ”V. Poleakov”, Școala de Muzică ”M. Bieșu”, Școala de Arte ”A. Stîrcea”, Centrul de creație a copiilor "Ghiocel" și Centrul Educației Estetice "Lăstărel".

Regiunile Moldovei și Transnistriei au fost reprezentate de interpreți de la școala de muzică pentru copii ”P. I. Ceaikovski” (Tiraspol), Școala de arte pentru copii ”S. Rahmaninov” (Tiraspol), Școlile de Arte (Strășeni și Varnița), Institutul de Stat de Arte din Transnistria ”A. G. Rubinshiein”, Școala de muzică pentru copii din Slobozia, Școala de Arte din or. Strășeni, școala de muzică din s. Copanca".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав