Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

În Moldova au fost blocate peste 2,5 mii de conturi Viber false

18 mar. 2021,, 17:50   Societate
2537 0

În ultima perioadă în Moldova au devenit tot mai frecvente cazurile de fraudă în raport cu deținătorii de carduri bancare și încercări de a înșela utilizatorii prin intermediul mesagerilor și rețelelor sociale. În special, de la începutul anului în Moldova au fost blocate peste 2,5 mii de conturi Viber cu semne de fraudă, pe care s-au plîns utilizatorii.

Despre acest lucru a anunțat Rakuten Viber, menționînd că escrocii folosesc de cele mai multe ori mesagerii populari pentru a contacta clienții diferitelor bănci.

Viber avertizează cu privire la riscuri și reamintește cum să vă protejați într-o situație în care escrocii vă contactează.

De cele mai multe ori escrocii sună sau scriu utilizatorilor de pe conturile false ale diferitor bănci și se prezintă drept angajați ai acestora, în calitate de foto de profil aceste conturi folosesc logo-ul băncii, iar numele contului fals este identic cu denumirea băncii. În timpul conversației răufăcătorii, sub diferite pretexte, încearcă să afle datele bancare ale utilizatorilor.

Viber reamintește că e strict interzis de transmis altor utilizatori următoarele date: datele cardului bancar: numărul, perioada de valabilitate, codul CVV; orice PIN cod; Loginul și parola de la internet banking; parola 3D Secure; SMS parola.


În cazul în care primiți apeluri sau mesaje suspecte de la „angajați” ai băncii sau „reprezentanți” ai oricărei alte organizații prin care aceștia încearcă să obțină informații confidențiale de la dvs., trebuie să întrerupeți conversația și să apelați numărul indicat pe site-ul oficial al băncii dvs. sau pe verso cardului bancar.

Fiecare utilizator Viber poate marca în aplicație numărul de telefon al unui escroc ca „Spam” și să transmită informația despre contul fals Serviciului de suport Viber.

Viber este o aplicație pentru sunete și mesaje care permite oamenilor să contacteze, indiferent cine sînt și oriunde s-ar afla, să-și trimită reciproc mesaje text gratuite, să efectueze apeluri video, să discute în chat-uri de grup etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав