COVID-19 în MOLDOVA

În Moldova au fost aprobate primele studii clinice pentru tratamentul Covid-19

În Moldova au fost aprobate primele studii clinice pentru tratamentul Covid-19

Primele studii clinice destinate tratamentului infecției COVID-19 au fost aprobate în premieră de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din Moldova, notează Noi.md.

Studiile prevăd administrarea produsului de investigație clinică la pacienții în stare de gravitate moderat-severă. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Medicamentului pe lîngă AMDM.

Primul studiu clinic este demarat de către reprezentanța europeană a unei companii farmaceutice cu renume mondial din SUA, specializată în dezvoltarea moleculelor noi, care propun cercetarea clinică a unui medicament inovativ pentru tratamentul leziunii pulmonare acute asociate cu COVID-19.


Studiul se va desfășura în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” sub conducerea investigatorului principal, profesor universitar, șef al Clinicii ATI, Dr. Victor Cojocaru.

Cel de-al doilea studiu, la fel, se va desfășura în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și este inițiat de o companie americană de biotehnologie, avînd ca produs de investigație un medicament de generație nouă, care a demonstrat o activitate antivirală promițătoare împotriva mai multor coronavirusuri umane.

„Pentru noi este un privilegiu și totodată o oportunitate că aceste companii farmaceutice mari de cercetare, dezvoltare și producere de medicamente din SUA, UE și Canada au ales Republica Moldova, alături de alte țări importante, pentru a desfășura aceste studii clinice, care își propun dezvoltarea de medicamente eficiente pentru tratamentul infecției cu COVID-19, de care vor beneficia inclusiv cetățenii noștri”, a declarat Eremei Priseajniuc, director general AMDM.

Studii analogice sînt desfășurate în mai multe țări ale lumii, precum SUA, Belgia, Finlanda, Suedia, Marea Britanie și România.

Ambele studii clinice sînt efectuate la inițiativa companiei de cercetare clinică ARENSIA Exploratory Medicine Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load