X 
Arşiţa stiri: 152
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

În Moldova ar putea fi introdusă starea de urgenţă

12 ian. 2022,, 08:30   Societate
4863 9

Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE) din Republica Moldova urmează să se întrunească în şedinţă unde se va pune în discuţie dacă este sau nu necesar să se declare stare de urgenţă în sectorul energetic, pentru a evita o eventuală criză. Despre aceasta a anunţat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Starea de alertă pe piaţa gazelor naturale nu a fost scoasă, suntem în stare de alertă permanentă. Criza gazelor este în continuu, atâta timp cât nu va exista o stabilitate a preţului la nivel european noi nu putem vorbi despre depăşirea crizei. Starea de alertă pe piaţa gazelor a fost introdusă în octombrie şi nu a fost scoasă. Subiectul stării de urgenţă va fi discutat la şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale, vom auzi raportul Moldovagaz să vedem ce soluţii au găsit între timp şi în funcţie de asta vom decide. Va fi şi consiliul observatorilor Moldovagaz, unde vor fi şi reprezentanţi Gazprom şi va fi discutată situaţia. În funcţie de aceasta se va decide dacă este sau nu nevoie pentru a introduce starea de urgenţă în domeniul energetic”, a declarat Andrei Spânu.

Amintim că, în luna octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a instituit stare de urgenţă în sectorul energetic pentru 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?