În Moldova ar putea fi creată o instituție care va monitoriza presa online

1 feb. 13:15   Societate
2437 0

Partidul de guvernare ia în considerare înființarea unei noi instituții, care să monitorizeze conținutul publicat de presa online din Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul ediției din 31 ianuarie a emisiunii „Rezoomat”, transmite newsmaker.md.

Igor Grosu a menționat că cele 6 televiziuni ale căror licență de emisie a fost suspendată pe perioada stării de urgență continuă să activeze, însă în mediul online. Partidul de guvernare ia în calcul crearea unor mecanisme de monitorizare a conținutului publicat pe internet de redacțiile de presă.

„Monitorizarea spațiului online este un subiect omniprezent în toate țările. În UE, vă aduc aminte, Comisia Europeană a solicitat oficial TikTokului să se conformeze directivei UE privind conținutul pe care îl plasează”, a menționat speakerul Legislativului.

Întrebat care este instituția care va reglementa presa online, Grosu a răspuns: „Noi încă nu avem o decizie finală, pentru că CA (Consiliul Audiovizualului) monitorizează TV-ul. Ei zic că nu au suficiente capacități pentru a monitoriza și spațiul virtual. Discuția este cam aici – fie apare o nouă instituție care să monitorizeze, fie capacităm CA, deși ei nu prea sînt fericiți. (…) Ne uităm și la experiența țărilor Baltice, și la colegii din România, toți învățăm unii de la alții”.


Amintim că, pe 16 decembrie 2022, CSE a dispus suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune (Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV) pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”.

1
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?