Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

În Moldova a fost sărbătorită aniversarea a 100 de ani a legendarului regizor Leonid Gaidai

7 feb. 08:15   Societate
1401 0

În orașul Drochia a fost orgnizată o seară dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Leonid Gaidai, unul dintre cei mai populari și recunoscuți regizori sovietici, ale cărui pelicule au devenit iconice.

După cum se știe, nu doar o generație a crescut deja cu filmele legendarului regizor și scenarist. Urmărim filmele lui Leonid Gaidai, rîdem, cităm, ne bucurăm și ne mirăm: acest film nu îmbătrînește, este încă actual și, indiferent de cîte ori îl privim, nu devine plictisitor.

Multe dintre filmele sale au fost incluse în lista celor mai bune 250 de filme conform Кинопоиск: "Операция „Ы“ и другие приключения Шурика”, ”Кавказская пленница, или Новые приключения Шурика”, ”Бриллиантовая рука”, ”12 стульев”, ”Иван Васильевич меняет профессию”, «Не может быть!!" și altele.

Programul serii a inclus cele mai interesante fragmente din filme realizate de Leonid Gaidai în diferiți ani. Unele fragmente memorabile au fost recreate datorită talentelor creative ale tinerilor din orașul Drochia. Pentru cei prezenți a avut loc o victorină despre creativitatea și biografia lui Leonid Gaidai, ale cărei întrebări au provocat un mare interes în rîndul publicului. Împreună și-au amintit de melodii cunoscute din filme amuzante și foarte interesatnte. Cel mai plăcut lucru a fost faptul că participanții serii au fost reprezentanți ai diferitelor generații, ceea ce înseamnă că opera marelui regizor și scenarist este nemuritoare!

Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Rusă din orașul Drochia împreună cu organizația obștească "Garda Tînără" cu sprijinul Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Republica Moldova.


Informații detaliate despre cinematografia moldovenească puteți găsi pe site-ul moldovenii.md în categoria Cultură.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?