Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

În Moldova a fost restricționată activitatea restaurantelor și a instituțiilor de cultură

15 aug. 2021,, 10:15   Societate
3499 2

În Moldova, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, a fost instituită stare de alertă la nivel național de cod portocaliu și au fost consolidate restricțiile de carantină.

O astfel de decizie a aprobat Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pe 13 august.

Astfel, se permite accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, festivități (nunți, cumătrii, zile de naștere, etc.), evenimente în masă (festivaluri, târguri etc.), centre sportive și bazine sportive cu participarea vizitatorilor / spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis, asigurând suprafaţa de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

Se permite organizarea evenimentelor publice în spații deschise cu condiția purtării măștilor de protecție în cazul în care distanța fizică de mai mult de 1 metru nu poate fi asigurată. Masca de protecție trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Cei care sosesc din străinătate trebuie să prezinte certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore înaintea îmbarcării. Excepție de la această regulă fac copiii sub vîrsta de 12 ani, tinerii sub vîrsta de 18 ani care urmează să susţină examene sau care merg la studii și alte categorii.


Anterior, Moldova a împărțit țările în funcție de riscul de răspîndire a coronavirusului, iar autoizolarea era obligatorie pentru persoanele care vin din zona "roșie".

Creșterea ratei de infectare în Moldova, după indicatorii mai mici de 100 de la sfîrșitul lunii mai, a început la mijlocul lunii iulie. În ultimele două zile, indicatorii s-au apropiat de 300. În perioada de vîrf al valului anterior, în fiecare zi în țară erau înregistrați peste 2.000 de pacienți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?