În Moldova a fost inaugurată reprezentanţa Societății de Istorie Militară din Rusia

În Moldova a fost inaugurată reprezentanţa Societății de Istorie Militară din Rusia

În Moldova a fost inaugurată reprezentanța Societății de Istorie Militară din Rusia. Conducător al noii structuri a fost desemnat șeful organizației obşteşti „Clubul istorico-patriotic rus", Alexei Petrovici, transmite Noi.md.


Obiectivele creării noii reprezentanţe prevăd popularizarea istoriei militare a Rusiei, precum și contribuţia la studierea și contracararea încercărilor de denaturare a acesteia.


Organizația își va desfășura activitățile în colaborare cu Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, Centrul Rus pentru Știință și Cultură, precum și cu asociațiile obștești din regiune.


Timp de mai bine de zece ani, clubul istorico-patriotic rus, condus de Alexandr Petrovici, participă la activităţi de cercetare, de îngrijire a memorialurilor militare, desfășoară activități de comemorare și activități educaționale, fiind şi o tructură ce oferă sprijin veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care trăiesc în republică.


Astfel, în anul 2018 a fost restaurat un monument dedicat eroilor Primului Război Mondial, au fost găsite oseminte ale soldaților sovietici care au căzut pe cîmpul de luptă în timpul eliberării Moldovei și a fost pregătită o expoziție de fotografii cu ocazia aniversării a 75 de ani de la victoria în bătălia de la Kursk. Echipa de cercetare din cadrul clubului participă activ la campaniile prin locurile memorabile de glorie militară.


Alexandr Petrovici deţine mai multe decoraţii din partea Ministerului Apărării al Rusiei pentru căutarea activă a apărătorilor Patriei, care au căzut în luptele din perioada 1941-1945, precum și pentru meritele sale în perpetuarea amintirii apărătorilor căzuţi ai Patriei. În plus, el a fost menţionat în diplomele fondurilor „Russkii Mir” și „Holocaust”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load