COVID-19 în MOLDOVA

În Moldova a fost inaugurat Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică

În Moldova a fost inaugurat Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică

Premierul Chicu a participat la lansarea Centrului operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică al Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

La eveniment au fost prezenți ambasadori ai țărilor Uniunii Europene acreditați la Chișinău, Igor Pokanevych, reprezentant al OMS în Moldova, dar și Simon Springett, rezident ONU în RM. Online, s-a alăturat evenimentului și Dr. Hans H. Kluge, directorul regional al Biroului regional OMS pentru Europa.

Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică este primul de acest gen în domeniul sănătății publice din țară și va asigura legătura dintre partenerii din sistemul de sănătate, dar și specialiștii din alte domenii implicați direct sau indirect în măsurile de răspuns ale țării.


Centrul corespunde cerințelor moderne de comunicare, fiind dotat cu echipamente performante, sisteme audio și video, computere, fapt ce va permite implementarea rapidă și eficientă a măsurilor de răspuns la urgențele de sănătate publică la nivel teritorial și național, organizarea ședințelor operative în regim online, a teleconferințelor, colectarea și monitorizarea în timp real a datelor epidemiologice

Ion Chicu a subliniat importanța lansării acestei instituții pentru societate, dar și pentru Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care are un rol primordial în supravegherea sănătății cetățenilor.

Inaugurarea Centrului operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică face parte din răspunsul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății la pandemia COVID-19, ce a înregistrat pînă la ora actuală peste 23 milioane de cazuri în 216 de țări și teritorii din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load