COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

În Moldova a fost cinstită memoria azerilor căzuți în Războiul pentru Patrie (FOTO)

27 sep. 15:20   Societate
1130 0

În cadrul Zilei Comemorării marcată astăzi în Azerbaidjan, la Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova a fost a adus un omagiu în memoria celor care au murit pentru eliberarea Patriei și pentru restabilirea integrității teritoriale a țării, transmite Noi.md.

La eveniment au participat persoane publice, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, membri ai diasporei azere, studenți, tineri și reprezentanți ai mass-media.

La Ambasada Azerbaidjanului în Moldova a fost instalat un banner în cinstea victimelor, în fața căruia participanții au depus flori și lumînări. De asemenea, la ambasadă există o Carte a memoriei, unde pe parcursul a 3 zile toată lumea poate scrie cuvinte de sprijin pentru rudele victimelor.

După cum a menționat Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Moldova, Gudsi Osmanov, pe 27 septembrie 2020, după atacul pozițiilor azere de către forțele armate armene, a fost lansată o operațiune contra-ofensivă a armatei azere de-a lungul întregului front și în toate celelalte 44 zile doar a înaintat și nici pentru o clipă nu a cedat.

Armenii profitînd de instabilitatea politică din Azerbaidjan au ocupat ilegal 20 % din teritoriul azer și numai venirea la putere a Liderului Heydar Aliyev a salvat țara de la distrugere iar mulțumită succesorului său vrednic, al Președintelui Ilham Aliyev țara a devenit puternică, dezvoltată, una din țările de frunte din regiune. Întreaga lume a fost martora tăriei de spirit, tăriei de caracter, determinării și curajului armatei azere sub conducerea Comandantului Suprem, Președintele Ilham Aliyev. În aceste zile, poporul azer a dat dovadă de unitate, patriotism și solidaritate cu cei aflați în război, unindu-se ca un pumn în jurul liderului lor, Ilham Aliyev.


Datorită vitejiei armatei azere și a politicii ferme a președintelui Ilham Aliyev, visul fiecărui azer s-a împlinit, iar azerii au revenit pe pămîntul strămoșilor lor.

Azerbaidjan singur a implementat bine-cunoscutele rezoluții ale ONU, iar puterea pumnului de fier al Comandantului Suprem a restabilit dreptatea.

După cum a subliniat diplomatul azer, în cele 44 de zile de război, armata azeră a îndeplinit minunat toate sarcinile stabilite, iar apogeul curajului, vitejiei și eroismului soldaților azeri a fost luarea cetății de necucerit, leagănul culturii azere - oraș Shusha. Urcînd stîncile abrupte, înalte, soldații azeri fără arme grele și-au recucerit orașul antic cu mîinile goale.

"Fiii curajoși și viteji ai Azerbaidjanului, care au căzut pentru eliberarea teritoriilor noastre, și-au scris numele în istoria poporului azer pentru totdeauna. Tinerii care nu au văzut niciodată Fizuli, Zangelan, Gubadli, orașul Shusha, se avîntau în lupte pentru a-și proteja Patria, au luptat pentru cinstea și demnitatea poporului său. Datorită lor și tuturor militarilor care au luptat în acest război, datorăm faptul că mergem cu capul sus. Victoria Azerbaidjanului a forțat Armenia să returneze regiunile Aghdam, Kelbajar și Lachin. Din primele zile de întoarcere pe aceste teritorii - azerii sînt adevărații stăpîni ai acestor pămînturi – construiesc aici. În curînd, refugiații se vor putea întoarce pe pămînturile strămoșilor lor. Azerbaidjanul nu a început războiul, dar l-a încheiat cu demnitate, oferind posibilitatea de a stabili pacea, stabilitatea și liniștea în regiune", a spus Gudsi Osmanov.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X