COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

În Moldova a avut loc premiera internațională a filmului "Opolchenochka"

2 dec. 2021,, 08:00   Societate
1488 0

Casa Rusă din Chișinău a găzduit proiecția filmului artistic "Opolchenochka" - un lungmetraj despre războiul din Donbass, despre soarta locuitorilor săi, relatează Noi.md.

Moldova a devenit prima țară care a găzduit premiera internaționslă a acestui film. Se planifică ca el să fie prezentat publicului în alte 79 de state. Difuzarea filmul a avut loc cu sprijinul Rossotrudnichestvo.

Înainte de proiecție, publicul din Chișinău a avut o conferință online cu autorul scenariului și directorul de imagine Roman Razum. El a spus că subiectul peliculei s-a bazat pe istorii reale despre oameni prinși în vîrtejul evenimentelor tragice din Lugansk.

Filmările au avut loc pe teritoriul autoproclamatei Republici Populare Lugansk, parțial - direct în zona acțiunilor militare.

Filmul prezintă istoriile a trei femei care au devenit membre ale echipei de tanchiști a Miliției populare.


Roman Razum și-a exprimat speranța că prin imaginile eroilor din "Opolchenochki" oamenii din întreaga lume vor afla adevărul despre tragedia din Donbass.

Rolurile în film au fost interpretate de Natalia Koloskova, Maria Pern, Iuri Mirontsev, Vilen Babicev, Alexandr Fastovski etc.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X