X 
Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

În mare parte de localități livrarea de electricitate a fost restabilită

15 noi. 2022,, 19:00   Societate
1864 0

Întreprinderea Moldelectrica a anunțat că în majoritatea localităților din Republica Moldova a fost restabilită livrarea de energie electrică, transmite moldpres.md

Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, bombardamentele împotriva Ucrainei afectează direct și țara noastră. „Riscurile de deconectări a energiei electrice rămîn înalte. Orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației de azi. Vă îndemn să economisim în continuare și rămînem solidari”, a relevat Andrei Spînu.

În această seară, ca urmare a bombardamentului împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență).

Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranță, conform vicepremierului Andrei Spînu.

Rusia a atacat astăzi cu circa 100 de rachete infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocînd de asemenea întreruperi de curent electric, au anunţat autorităţile locale şi regionale din Ucraina.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?