X 
Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 913

În lume nu există statistici serioase privind copiii cu autism

4 apr. 12:15   Societate
1256

În lume nu există statistici serioase privind copiii cu trăsături de spectru autist, deoarece, de exemplu, în țările europene copiilor sub 3 ani nu li se pune un astfel de diagnostic.

Despre acest lucru a declarat psihologul Alexandru Tarasov, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit acestuia, majoritatea copiilor nu primesc un astfel de diagnostic nicăieri și, în consecință, nu sînt incluși în nicio statistică.

Alexandru Tarasov a menționat că trăsăturile unei persoane autiste pot fi observate la copil chiar și la vîrsta de un an. Se știe că în SUA se testează și se identifică trăsăturile autiste sau riscul de autism la copil la vîrsta de un an sau chiar mai devreme.

"Dar statistici cu siguranță nu există și totul este relativ și, în special, uneori acest lucru nu depinde de medici, deoarece mulți părinți nu sînt de acord cu diagnosticul care este dat copilului lor și, prin urmare, el nu este inclus în statisticile oficiale. De exemplu, mai mult de 50% dintre copiii cu care lucrez nu au un diagnostic oficial de "simptome de spectru autist", a spus psihologul.


El a subliniat că, în același timp, chiar dacă părinții doresc să primească un diagnostic oficial, uneori trebuie să aștepte un an, doi sau chiar trei, deși un astfel de diagnostic poate fi stabilit într-o jumătate de oră.

"Totul se bazează pe a vedea ce procent din problemă există sau ce fel de problemă există și de aceea este nevoie de mai mult timp. Dar pentru a vedea trăsăturile autiste la un copil și a începe lucrul, este nevoie de mai puțin de 2-3 ani", a remarcat Alexandru Tarasov.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав