TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În liceul ”Mihai Grecu” din capitală s-a desfășurat conferința UNESCO (VIDEO)

În incinta liceului ”Mihai Grecu” din capitală a avut loc o conferință pregătită în comun cu UNESCO și dedicată bioeticii - domeniul cercetării interdisciplinare privind activitățile omului în domeniul biologiei și medicinii.

După cum a declarat directorul liceului ”Mihai Grecu”, Svetlana Glotova, pentru portalul Noi.md, conferința a fost pregătită în comun cu Comisia Națională a Moldovei pentru UNESCO, în special, secretarul general Constantin Rusnac și adjunctul său, Luminița Drumea.

„Conferința este interesantă prin faptul că are legătură de curriculumul și cu obiectivele globale pe care UNESCO le stabilește în fața noastră”, a spus Svetlana Glotova.

În cadrul evenimentului, ea a povestit care sînt obiectivele UNESCO disponibile în liceul ”Mihai Grecu” și în general în liceele din oraș, atrăgînd atenția, în special, la obiective precum: păstrarea resurselor de apă, egalitatea de gen, accesul la justiție și educația de calitate.

Directorul Liceului ”Mihai Grecu” a subliniat că educația de înaltă calitate este foarte importantă, deoarece astăzi politica substanțială a Moldovei se bazează pe calitatea educației în conformitate cu nevoile individului, societății și statului.

La rîndul său, Victor Stepaniuc, doctorul în științele istorice, care a participat la conferință, a menționat pentru portalul Noi.md că atunci cînd vorbim despre generația tînără, studenți, tineretu, noi într-un fel sau altul, ar trebui să încercăm să propunem proiecte pentru modernizarea și dezvoltarea țării noastre și ar trebui să mereu să atragem atenția profesorilor în special la liceeni.

„Problema e ca prin cursuri, prin afaceri sociale, prin voluntariat, să putem sprijini acea parte a tinerilor care știe să fie creativă, să susținem tinerele talente, pentru că noi avem talente tinere nu numai în cultură, în artă, ci și în domeniul științei, proiectelor sociale etc.”, a spus el.

„Avînd în vedere conferința de astăzi, cu sprijinul Comitetului UNESCO în Moldova și al Comitetului Delphi din Moldova, noi am observat că în școlile din Chișinău se desfășoară o astfel de activitate de susținere a tinerilor talentați. Drept urmare, astăzi în cadrul conferinței tinerii au discutat problema dezvoltării durabile, iar acestea sînt întrebări complicate și pentru știință. Însă copiii din clasele 10-12 deja pun astfel de întrebări, le discută și au referate concrete.

În cadrul acestei conferințe, în incinta liceului Mihai Grecu s-au adunat profesori de la diferite instituții de învățămînt, ei de asemenea învață, iau modele bune și astfel vor pregăti studenți buni, viitori tineri specialiști, astfel încît aceștia să lucreze și în serviciul public, dar să știe să lucreze și în economie. Pentru că una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea și clasa politică este, desigur, problema dezvoltării țării, cum poate fi ea modernizată”, a spus Victor Stepaniuc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load