TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Găgăuzia vor majora indemnizaţiile pentru tinerii specialişti în medicină

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri planifică ca din anul următor să majoreze indemnizaţiile unice, destinate tinerilor specialişti în domeniul medicinii.

Despre aceasta a declarat presei regionale Olesea Tanasoglo, viceguvernatorul autonomiei pentru probleme sociale, transmite NOI.md cu referire la moldpres.md.

„Fiecare specialist care a venit la lucru în spitalele din UTA Gagauz-Yeri, în 2019, a primit cîte 50 de mii de lei. Se poate constata că această sumă nu este suficient de atractivă pentru tinerii medici care se văd în breaslă. De aceea în anul 2020 vom reevalua suma acestei indemnizaţii, precum şi condiţiile necesare pentru a atrage tinerii specialişti în sistemul de ocrotire a sănătăţii, din autonomie”, a relevat Olesea Tanasoglo, citată de gagauzinfo.md.

La rîndul lor, medici din regiune afirmă că un ajutor material mărit i-ar putea stimula pe tinerii specialişti.

„E o motivare şi este bine că autorităţile fac tot posibilul să atragă cît mai mulţi tineri specialişti în instituţiile medicale din autonomie. În prezent, avem unităţi libere în secţia consultativă, nu avem oftalmolog. Otorinolaringologul este de vîrstă pensionară şi deseori se îmbolnăveşte. Din această cauză serviciile medicale prestate nu sînt de calitatea aşteptată de populaţie”, a specificat Nina Railean, directorul Spitalului raional Comrat.


Managerul a explicat că mai multe cereri în acest sens au fost expediate ministerului de resort „în speranţa că mai devreme sau mai tîrziu, această problemă va fi soluţionată”.

Potrivit datelor oficiale, Republica Moldova are un deficit de circa trei sute de medici de familie, iar conform necesităților populației, este nevoie de peste două mii de specialiști în medicină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load