X 

În farmaciile din țară vor apărea medicamente noi

27 iun. 18:45   Societate
2461 0

În farmaciile din țară vor apărea peste 30 de medicamente noi. Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat recent o listă cu noi preparate.

Printre ele se numără medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale, precum și infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV-1) la adulți.

Potrivit AMDM, în total, membrii Comisiei au aprobat 54 de produse farmaceutice, dintre care 32 – primar (medicamente noi) și 22 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără Diroton® Plus - preparat utilizat în tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiunea arterială) la adulți; Cinnal – care aparține grupului de hormoni numiți „gonadotropine”; Gonadotropinele dețin un rol în reproducere și fertilitate; Tavin-EM – utilizat pentru tratamentul infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV-1) la adulți, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md

Printre cele autorizare repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum: Lamictal – utilizat pentru a trata epilepsia și tulburarea bipolară; Ocrevus – pentru tratamentul formelor recurente de scleroză multiplă; Ferrum Lek – un medicament ce conține fier sub formă de hidroxid de fier utilizat pentru tratamentul unor afecțiuni determinate de carență a fierului în organism sau pentru profilaxia apariției acestora.


Totodată, Comisia Medicamentului a aprobat 418 modificări postautorizare pentru 156 medicamente înregistrate.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?