Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

În doar 15 zile ale lunii mai, INSP a depistat 242 de conducători în stare de ebrietate la volan

17 mai. 15:55   Societate
1809

În doar 15 zile ale lunii mai, INSP a depistat 242 de conducători în stare de ebrietate la volan, 154 erau în stare avansată.

La 15 mai în jurul orei 17:00, în localitatea Gura Camencii din raionul Florești a fost stopat un automobile la volanul căruia se afla un bărbat de 33 de ani, fiind suspectat că ar conduce în stare de ebrietate.

În rezultatul testării alcoolscopice s-a constatat că acesta avea o concentrație de 1,72 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Un alt caz a avut loc în aceeași seară, în jurul orei 18:35, pe traseul dintre localitățile Hincăuți și Rotunda. O tînără de 26 de ani a fost depistată în stare de ebrietate și fără permis de conducere, în timp ce conducea un Volkswagen T4. Fiind testată alcoolscopic s-a constatat o concentrație de 1,53 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Imediat femeia a fost înlăturată de la volan, fiind întreprinse măsuri de stabilire a proprietarului autovehiculului și modalitatea în care acesta a fost transmis pentru conducere.

Conform legii penale, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată, persoana vinovată riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав