AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

În curînd va fi lansat un zbor direct între Moldova și Ungaria

17 ian. 07:00   Societate
995 0

Din 28 martie va fi lansat un nou zbor Chișinău-Budapesta, care va fi operată de compania maghiară aeriană low-cost Wizz Air de două ori pe săptămînă: în zilele de luni și vineri, relatează Noi.md.

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a menționat că, astfel, se concretizează un angajament public asumat în luna septembrie a anului trecut în cadrul vizitei la Chișinău a ministrului afacerilor externe și al comerțului al Ungariei, Szijjártó Péter, iar veste bună a fost anunțată în ziua marcării aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-maghiare (16 ianuarie 1992 – 2022).

angajamentul public asumat în luna septembrie a anului trecut în timpul vizitei la Chișinău a ministrului ungar al Afacerilor Externe și Comerțului, Peter Szijjarto, este în curs de implementare, iar vestea bună despre lansarea noilor zboruri Wizz Air între Chișinău și Budapesta a fost anunțată în zilele în care se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-ungare (16 ianuarie 1992-2022).

La rîndul său, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că stabilirea unui zbor direct între cele două state este un pas important înainte. Potrivit ministrului, pandemia de coronavirus a creat probleme serioase în aproape toate segmentele economiei, dar turismul și aviația au fost în mod clar printre perdanți.

"Prin urmare, este important să restabilim aviația civilă și să deschidem cît mai multe curse noi din Ungaria. Toate acestea vor contribui în mare măsură la redresarea rapidă a economiei", a declarat Peter Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe a declarat că lansarea zborului direct între Budapesta și Chișinău este un pas important înainte.

Peter Szijjarto a subliniat, de asemenea, că cele două țări au convenit anterior asupra recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare, astfel încît cetățenii vaccinați să poată intra liber fără obligația de testare sau de carantină, indiferent de tipul de vaccin pe care l-au administrat.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав