Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

În CSI a început Anul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică

11 ian. 08:00   Societate
2231 0

Anul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică a început în Comunitatea Statelor Independente.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, proiectele aprobate în cadrul Anului tematic au inclus un studiu al locului deținut de limba rusă în lume și în țările CSI, al III-lea Congres Internațional „Politica lingvistică a Comunității Statelor Independente” în Rusia, conferința online „Limba rusă în integrarea culturală a țărilor CSI” în Azerbaidjan, conferința științifică internațională „Limba rusă în spațiul bilingv modern” în Belarus, masa rotundă internațională „Limba rusă în spațiul CSI: perspective de dezvoltare”, în Kîrgîzstan, forumul Kostomarovsky din Rusia, Forumul tinerilor scriitori din Rusia, țările CSI și din străinătate, precum și concursuri, lecții deschise, concursuri, serate literare, spectacole de teatru și multe altele.

Tot în acest an vor continua activitățile de susținere și promovare a limbii ruse în spațiul post-sovietic, inițiate de președintele Kazahstanului.

18
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?