COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În circa o mie de școli din țară au fost efectuate reparații capitale

În circa o mie de școli din țară au fost efectuate reparații capitale

La începutul noului an de studii, în 946 de instituții de învățămînt primar și secundar general din Republica Moldova au fost efectuate reparații capitale sau lucrările se află în proces de finalizare.

Într-un răspuns la o solicitare adresată de reporterul agenției, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a precizat că pentru pregătirea instituțiilor de învățămînt, pe parcursul anului 2019, autoritățile publice locale și managerii școlari au identificat suplimentar circa 448 mln lei, cu circa 120 de mln de lei mai mult decît în anul 2018.

Astfel, în cele mai multe cazuri, au fost reparate edificiile instituțiilor de învățămînt, inclusiv prin izolarea termică a acestora. De astfel de lucrări au beneficiat 277 de școli, cu peste o sută mai mult decît în anul precedent. La alte 131 de instituții au fost reparate acoperișurile.


Lucrări de reparație la rețelele electrice și termice au fost efectuate în circa 160 de școli. Copiii care frecventează alte 114 instituții de învățămînt din țară se bucură de blocuri sanitare noi, iar reparații ale cantinelor au fost făcute în 103 instituții.

În Republica Moldova funcționează peste 1200 de instituții de învățămînt primar și secundar general. Ministerul Educației a precizat că toate instituțiile de învățămînt secundar general și-au început activitatea în regim normal în noul an de studii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load