COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 187(+47)   TRATAȚI 249 216     DECESE 6173(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1204
Preşedintele stiri: 2783

În Chișinău se reduce numărul secțiilor de COVID, iar pacienții sînt lăsați în voia sorții

5 mai. 14:58 (reactualizat 6 mai. 03:30)   Societate
8508 3

În Chișinău se reduce numărul secțiilor de COVID, iar pacienții sînt lăsați în voia sorții.

De exemplu, într-unul din spitalele din Chișinău, după închiderea secției în care erau tratați pacienții cu coronavirus, aceștia au fost trimiși acasă fără să li se explice cum să procedeze în continuare.

Despre aceasta a povestit portalului noi.md un locuitor al capitalei.

Potrivit bărbatului, mama sa a fost internată în spitalul Nr. 3 din capitală cu diagnosticul COVID-19. El nu are pretenții la procesul tratamentului.

Cu toate acestea, după aproximativ 10 zile de la spitalizare, toți pacienții din secția COVID au fost rugați să elibereze locurile, deoarece aceasta se închide.


Dintre toți pacienții cu coronavirus, o singură persoană a fost transferată într-o altă secție, deoarece avea o formă severă a bolii.
Restul pur și simplu au fost externați din spital, fără a se indica măcar rezultatele tratamentului.

După cum a spus bărbatul, cu o zi înainte de externare, mamei sale i-au făcut o radiografie a plămînilor și i-au dat pur și simplu imaginea fără a o descifra.

Medicul șef al spitalului nici măcar nu a explicat pacienților externați unde ar trebui să meargă, ce medicamente și cum să le ia, dacă mai sînt contagioși sau deja s-au vindecate.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a răspuns că, la închiderea secției COVID, pacienții vindecați au fost externați, iar restul au fost transferați în alte spitale.

"Pacienții au fost externați din cauza că s-au tratat, restul pacienților au fost transferați în alte spitale", a declarat Igor Curov, secretarul general al Ministerului Sănătății.

Reamintim că anterior s-a anunțat că în unele spitale din capitală se închid secțiile COVID. Această decizie a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?