X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

În ce perioadă a anului se finisează sezonul ambroziei?

15 sep. 2021,, 17:45   Societate
3552 0

În caz că nu știați deja, ambrozia este una dintre cele mai răspîndite buruieni din lume și este adesea confundată cu pelinul. Deși este originară din America de Nord și de Sud, această plantă s-a răspîndit și în Europa, putînd fi găsite pe marginile drumurilor, în grădini și pe malurile rîurilor, transmite Noi.md cu referire la agrotv.md.

Aceste buruieni pot elibera în atmosferă o cantitate mare de polen, care poate provoca alergii unor persoane mai sensibile.

Ei bine, polenul acestor plante este transportat de vînd, iar numai o astfel de plantă poate elibera în atmosferă pînă la cîteva miliarde de grăuncioare de polen. De asemenea, o singură plantă matură poate produce cîteva zeci de mii de semințe, care pot rezista chiar și 40 de ani. Din cauză că se adaptează foarte ușor la condițiile de mediu, în țara noastră, ambrozia poate fi găsită în majoritatea zonelor.

În ceea ce privește sezonul ambroziei, potrivit specialiștilor, acesta poate începe la jumătatea lunii iulie și durează tocmai pînă în prima jumătate a lunii octombrie. Cu toate acestea, în funcție de condițiile meteo, sezonul de polen al acestei plante se poate extinde sau poate să înceapă mai devreme.

Cum putem scăpa de ambrozie

În cazul în care ambrozia este răspîndită pe suprafețe mai mari, atunci se pot aplica unele substanțe erbicide, chiar din primăvară. Dacă buruiana apare doar pe arii restrînse atunci o putem smulge sau distruse cu ajutorul unor unelte de grădinărit.


Cei care se confruntă cu invazia acestor plante, trebuie să știe că cositul ambroziei trebuie făcut cît mai aproape de sol. Dacă acestea nu sînt tăiate chiar de la bază, ramificațiile care rămîn se vor dezvolta în continuare, iar planta va înflori și va produce polen. De asemenea, specialiștii recomandă cositul acestora de mai multe ori pe an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?