Criza energetică stiri: 1580
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3388

În ce condiții pot fi vaccinate persoanele fără adăpost

30 mai. 2021,, 14:00   Societate
1913 0

Deși, în ultimul an, s-a vorbit mult despre necesitatea imunizării populației împotriva COVID-19, în special, a oamenilor din grupurile de risc, problema vaccinării persoanelor fără adăpost se pare că a tot fost ocolită.

Asta în timp ce, în alte țări, pentru persoanele din această categorie, considerate vulnerabile în fața virusului, au fost organizate centre speciale de vaccinare.

Acum, cînd la noi în țară este în desfășurare cea de-a 3-a etapă de vaccinare, se pot imuniza și acești oameni, doar că, potrivit autorităților, în cazul lor apare o altă problemă: persoanele fără adăpost nu sînt suficient de bine informate despre procesul de imunizare.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, persoanele fără adăpost se pot vaccina chiar dacă nu au acte de identitate. În acest caz, atunci cînd se prezintă la centrele de vaccinare pentru a fi imunizați, lor li se eliberează o foaie cu un cod, pe care persoana respectivă va trebuie s-o prezinte pentru a fi identificată, atunci cînd va veni pentru a i se administra cea de-a doua doză de ser.

Conform datelor oferite de Agenția Națională de Asistență Socială, în 2020, pe tot teritoriul Republicii Moldova erau înregistrate în jur de 1000 de persoane fără adăpost, însă în realitate, numărul acestora ar putea fi de cîteva ori mai mare.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав