X 
Criza energetică stiri: 1620
Cutremure stiri: 271

În ce condiții învață copiii la Liceul din Holercani?

28 sep. 16:30   Societate
1458 0

Elevii și profesorii Liceul Teoretic Holercani, raionul Dubăsari, vor beneficia de condiții mai bune în cadrul instituției, după ce a fost renovat capital, iar astăzi, 28 septembrie, în prezența președintei țării, Maia Sandu, a fost dat în exploatare, transmite realitatea.md.

Potrivit președintei țării, cu ajutorul Uniunii Europene și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care a efectuat lucrările de renovare, clădirea liceului a fost izolată termic, au fost înlocuite ușile și ferestrele, iar panourile fotovoltaice instalate acoperă integral necesitățile de energie electrică ale instituției.

„Am fost astăzi la Holercani, raionul Dubăsari, unde au fost prezentate rezultatele proiectului de sporire a eficienței energetice a liceului din localitate. A fost redus semnificativ consumul de electricitate al liceului și au fost create condiții mai bune de studii și de muncă pentru elevi și profesori”, anunță șefa statului.

Totodată, președinta afirmă că, asigurarea securității energetice este o prioritate a guvernării, iar investițiile în eficiența energetică a clădirilor publice, a caselor și a întreprinderilor vor ajuta să diminuăm costurile pentru resursele energetice.


„Vom răspunde astfel provocărilor de mediu tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Mă bucur că, datorită partenerilor noștri de dezvoltare, proiecte similare sînt realizate în zeci de localități ale țării, urmînd să schimbe în bine viața a mii de oameni. De asemenea, le-am mulțumit locuitorilor din Holercani pentru că au contribuit și ei ca acest proiect să fie realizat. Acesta este un exemplu de implicare comunitară foarte bun, pentru că toți copiii din Republica Moldova merită condiții mai bune de studii”, a mai adăugat Sandu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав